Logo

Korte beschrijving muzikale loopbaan.In 1985 heb ik de opleiding tot musicoloog aan de Rijks Universiteit van Utrecht met succes afgerond. Gedurende mijn studententijd was ik een zeer actieve trombonist in diverse (studenten-) orkesten. Het repertoire dat ik in die tijd speelde liep van harmonie muziek tot symfonieën, en van carnavalsliedjes tot dixieland muziek.

Aangezien er helaas voor musicologen weinig werk was, ben ik omgeschoold tot ICT-er. Hoewel ik in mijn vrije tijd nog wel muziek als hobby had, was het niet meer zo intensief als tijdens mijn studie. Gedurende een korte werkloze periode in 2004, besloot ik de muziek weer (semi-) professioneel op te pakken.

Tussen 2004 en 2017 was ik de dirigent van het Noorder Popkoor "FFWNN"; de sms-afkorting voor 'effe wennen'. Een koor dat 3 tot 6 stemmig zingt en alleen uit dames bestaat. De afgelopen jaren heb ik er hard aan gewerkt om het koor een homogene klank te geven. Iets wat, zeker als er tussendoor wisseling van leden plaats vindt, een blijvende uitdaging is.

Door de niet alledaagse bezetting van het koor en de wens van de dames om moderne en vlotte popmuziek te zingen, ben ik genoodzaakt om alle muziek zelf te arrangeren. De arrangementen zijn specifiek voor dit koor en worden niet uitgegeven of ter beschikking gesteld aan andere koren.

In 2009 ben ik door het MMC uit Borgercompagnie gevraagd om als musical director het voortouw te nemen bij een Queen project van het theaterkoor van het MMC.
2012 stond geheel in het teken van het ´Meat Loaf´ project. Een theatershow met 2 toneelspelers, koor en band over een kortstondige liefdesrelatie.
In 2014 gevolgd door het project ´Fre´ en 2016 ´Heimwee van Tammo´.

Dirigeren en arrangeren is hardstikke leuk en geeft veel voldoening maar er gaat niets boven zelf spelen. De afgelopen jaren heb ik de basgitaar weer opgepakt. Toen ik ook gitaar wilde gaan spelen, merkte ik dat ik met 6 snaren niet uit de weg kon. Ik beperk me dan ook tot snaarinstrumenten met 4 snaren. De Ukelele heeft inmiddels mijn hart gestolen. Een heel handzaam en lieflijk instrumentje, waar je met de nodige effecten ook nog een boel kabaal mee kunt maken. Ik bespeel ze, maak ze, ontwerp ze en repareer ze.

Contact gegevens:
mail: crazy.laurens@crazylaurens.com of rens-koldenhof@hetnet.nl
tel: 06-52007941

© Webdesign: H.L. Koldenhof (Tel: 06-52007941)